contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Verde Cu Piept De Curcan Si Sos Frantuzesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pt. 4 portii (~30 min):
*o salata verde mare
*4 rosii
*1 ardei gras galben
*2 linguri de ulei (optional)
*300g piept de curcan
SOS FRANTUZESC:
*100 ml smantana
*o legatura de verdeata amestecata (patrunjel, coriandru, cimbru, ceapa verde)
*40 ml otet
*120 ml ulei
*1 lingura mustar Dijon
*sare, piper
Preparare:
1.Curatati salata, spalati-o si uscati prin scuturare.Rupeti frunzele in bucati.
2.Spalati,curatati si taiati in 8 rosiile.Spalati si taiati ardeiul gras, indepartati semintele,si taiati-l apoi in fasii subtiri.
3.Incingeti cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie, si prajiti carnea pe care ati condimentat-o dupa gust.(Eu am profitat de ocazie ca sa-mi inaugurez noua tigaie grill asa ca n-am mai folosit ulei)
4.Cat timp carnea se face, se pregateste sosul frantusesc: se ameasteca cu mixerul mustarul, cu ulei, otet, piper sare pana la omogenizare (se face ca maioneaza).Se toarna peste curcan cand carnea e gata, impreuna cu smantana.
5.Spalati si uscati verdeata (eu am pus nuami patrunjel), tocati-o si adaugati-o peste carnea de curcan.
6.Impartiti pe 4 farfurii frunzele de salata, adaugati rosiile, ardeiul fasii, puneti deasupra feliile de piept de curcan.
Pofta buna!
Sfat: Eu am pus si cateva ciuperci crude care au mers excelent.De asemenea, pentru o salata mai consistenta, adaugati si crutoane.

Varianta cu ciuperci:

Articol recomandat de gustative.blogspot.com