Salata Verde Aromata Cu Leurda
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Leurda este un bun purificator, eliminand deseurile toxice din ficat si din sange, dar fortifica si organismul. Leurda este recomandata intr-o cura benefica de primavara. Are mirosul specific usturoiului, motiv pentru care i se mai spune ai (usturoi) de padure, salbatic. Frunzele sale au o forma asemanatoare cu a frunzelor de lacramioare. Aceasta este mult mai bine tolerata de sistemul digestiv decat usturoiul, insa in cazul persoanelor cu stomac sau colon foarte sensibil.
INGREDIENTE:
1 salata verde mare
1 legatura leurda
1/2 castravete
6 ridichi
2 cepe verzi
frunze de menta si cimbrisor
cateva fire de patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie
4 linguri ulei de masline
sare
PREPARARE:
Spalam bine, in mai multe ape salata, leurda, ceapa verde si verdeturile, apoi le tocam. Castravetele si ridichile le taiem felii.
Le punem intr-un castron si adaugam dressingul din ulei de masline,lamaie si sare si amestecam.
Pofta buna!