contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Ucraineana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima data am mancat salata aceasta la o prietena ucraineana, desigur: Liuba. E un fel de mancare foarte simplu, dar mie mi se pare unica si de mare efect gustativ. Iar culorile sunt grozave.
Ingrediente: peste marinat, cartofi fierti in coaja, morcovi fierti, sfecla fiarta, ceapa, marar, sare si piper, maioneza (optional - eu nu am folosit).
Cum se face: legumele fierte se dau pe razatoare (hai ca nu dureaza mult !), ceapa se taie pestisori, pestele se taie si el bucatele mici. Apoi totul e sa fie in straturi ingredientele de mai sus: cartofi, morcovi, ceapa, peste, sfecla, iar cartofi, iar peste sau ce vrei tu. Eu nu am folosit maioneza, dar am turnat deasupra marinata de peste (pestele asta l-am cumparat de la International Market, unde 250g costa 4.99$ !!! si unde sticla de Lacrima lui Ovidiu 5 ani e aproape 20$ !!). Nu amesteci straturile, le lasi asa. Deasupra poti pune maioneza in paturica subtire, faci florile acelea de gogosari ca si decoratiune... Salata e buna dupa ce sta vreo ora ca sa se amestece mirodeniile. Bun de tot !! Da Liuba o gateste mai bine decat mine. Cel putin deocamdata.

A, da, am folosit ceapa verde.