Salata Simpla Si Gustoasa De Pui
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am promis ca vin cu retete de salate ,asa ca iat-o pe prima.Cu toatele sunt evident, usor de realizat.
O salata foarte buna,ce face parte din ciclul salatele verii,a carei descrierea scrisa si lecturare dureaza mult mai mult decat realizarea.Guguloiul din dreapta sus e maioneza usturoiata.
INGREDIENTE:
-1 salata verde
-1 castravete taiat cubulete
-1 ceapa tocata marunt
-4 catei de usturoi
-1 piept de pui mai mic
-o ceasca de crutoane prajite in ulei si cu usturoi
-2 Lg (linguri) sos worchester
-ulei de masline extravergine,dupa gust
-zeama de lamaie tot dupa gust
-parmezan ras
-2 linguri de maioneza ustururoiata
-patrunjel tocat
-sare,piper evident dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-pieptul de pui se fileteaza se sareaza,se pipereaza si se frige pe gratar,2 minute pe fiecare parte,dupa care se lasa sa se raceasca si se taie apoi cubulete
-facem o maioneza rapida dintr-un ou(sau numai albus daca o vrem mai necolesterolica ),cu mustar si lamaie din belsug si evident ulei si un catel de usturoi zdrobit
-tocam ceapa,cateii de usturoi (2)
-prajim painea la prajitor,in cuptor sau in tigaie (vreo 4 felii de franzela,sa iasa o ceasca plina ),dupa care adaugam putin ulei de masline intr-o tigaie,cam o lingura,alti 2 catei de usturoi maruntiti si perpelim rapid painea in ea,pana absoarbe tot uleiul.
-intr-un castron mare rupeti salata verde cu mana,adaugati castravetii taiati cubulete,ceapa,usturoiul,uleiul de masline,zeama de lamaie si sosul worchester, apoi eventual (cazul meu)repartizati salata in castroane mai mici,adaugati deasupra carnea,crutoanele,maioneza,sare si piper,parmezan ras si verdeata.
-intotdeauna lasati musafirii sa-si potriveasca de sare salata daca contine frunze verzi , fiecare dupa preferinta,pentru ca daca eventual ramane salata in bolul mare, se va pastra bine la frigider,fara sa se fleoascaie