Salata Ruseasca (a La Rouse)
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
5 cartofi medii fierti in coaja
5 morcovi fierti
200 g mazare fiarta (sau din conserva)
6 -8 castraveti murati
6 linguri maioneza
2 oua fierte de consistenta tare
1 ou fiert (tare) pentru decor
sare
piper
1/2 lingurita ulei maslinme
1/2 lingurita otet
PREPARARE:
Cartofii si morcovii fierti si raciti ii taiem cubulete. La fel vom proceda cu castravetii murati si cele 2 oua.
Le punem pe toate intr-un castron, le condimentam cu sare, piper, ulei masline si otet, apoi le amestecam cu 4 linguri de maioneza.
Lasam salata la frigider pentru minim o ora astfel si aromele sa se vor intrepatrunda mai bine. Dupa o ora o decoram cu restul de maioneza si ou fiert. Putem folosi si alte legume pe care le-am pus in salata pentru acest lucru.
Nu-i asa ca este foarte simplu?
Pofta buna!