Salata Rucola Cu Capsuni
Sursa Salata rucola cu capsuni
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salata simpla si gustoasa, pregatita la invitatia celor de la standout.ro pentru campania de promovare a produselor Costa d'Oro: uleiuri de masline de foarte buna calitate. Blogul gazda al temei : SALATE este blogul lui Nicolai Tand , morosan de-al meu .
INGREDIENTE :
-125 g rucola
-o ceapă roșie
-2-3 fire de ceapă
verde
-4-6 ridichi de lună
-6 căpșuni mari
-un ardei iute mic
(opțional)
ptr dressing :
ptr dressing :
-3 linguri ulei de
măsline extravergine Costa d'Oro
-1 ½ linguri de oțet
balsamic Costa d'Oro
-3-4 picaturi de ulei iute de susan (optional)
-3-4 picaturi de ulei iute de susan (optional)
-o jumătate de
linguriță de zahăr brun
-o lingură de mărar
verde tocat
-3-4 frunze de menta verde tocata
-3-4 frunze de menta verde tocata
-sare,piper după gust
ptr.servire:
-o mana de seminte de pin usor prajite
-marar si menta verde tocate
-marar si menta verde tocate
MOD DE PREPARARE :
1.Ceapa roșie se taie
solzișori ,ceapa verde se taie rondele,la fel și ardeiul iute (dacă vreți mai
puțin iute,înlăturați semințele ).Ridichile și căpșunile se taie felii fine.
2.Într-un borcan cu
capac,amestecați toate ingredientele pentru dressing, gustati, eventual mai asezonati daca este nevoie.
3.Puneți salata
într-un bol,adăugați restul legumelor și fructele,stopiti cu dressing și
amestecați ușor.Rectificați gustul,dacă mai este nevoie.
4.La servire presarati cu extra verdeata tocata (marar si menta) si cu semintele de pin prajite usor intr-o tigaie antiaderenta, amestecand continuu.Fitit atenti ca se prajesc foarte repede !!!
4.La servire presarati cu extra verdeata tocata (marar si menta) si cu semintele de pin prajite usor intr-o tigaie antiaderenta, amestecand continuu.Fitit atenti ca se prajesc foarte repede !!!
Pofta buna!