Salata Postitoare De Conopida Cu Maioneza
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta asta o am de la o prietena buna buna din facultate ce avea de la mama ei niste retete de post absolut minunate. Eu una ma dau in vant dupa salata de conopida cu maioneza dar salata de conopida cu maioneza din pufuleti si faina e la fel de delicioasa ca cea de frupt. Ca sa preparam aceasta deliciosenie,
nu ne trebuie mai mult de-o ora, un blender voinicel si vreo cateva ingrediente esentiale, adica:1 conopida desfacuta in bucatele de pe cotor
2 - 3 catei de usturoi
Am taiat buchetelele de conopida de pe cotorul mare si le-am pus la fiert in apa cu sare. Am maruntit in mojar usturoiul pana cand l-am transformat in pasta.
Pana se fierbe conopida, ne ocupam de maioneza de post pentru care ne trebuie:
1/2 cana faina de ovaz
1 cana apa
3 -4 pufuleti
3 - 4 linguri ulei
suc de lamaie
Intr-o craticioara, am amestecat faina cu apa pana se omogenizeaza, dupa care am pus compozitia pe foc, amestecand continuu cu o lingura de lemn, ca pentru mamaliga. De altfel si obtinem o compozitie de consistenta unei mamaligi mai vartoase. Lasam sa se raceasca, dupa care o punem in blender si mixam,, adaugand putin cate putin ulei - metoda e exact aceeasi ca atunci cand facem maioneza din oua. Inmuiem pufuletii in apa iar dupa cateva minute ii adaugam in blender, mixam sa se omogenizeze. Cand am terminat de adaugat tot uleiul, potrivim la gust cu sare, piper.
Potriveala finala:
Conopida e fiarta si scursa de apa, maioneza de post e gata.......Intr-un blidisel, zdrobim neglijent conopida si adaugam maioneza, amestecam cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze cele doua ingrediente de baza, ideea este nici sa nu zdrobim prea tare conopida si nici sa nu punem prea multa maioneza -aceasta din urma trebuie doar sa lege conopida nu sa iasa in evidenta la gust. Adaugam pasta de usturoi (tot dupa gust) si sucul de lamaie, amestecam toate laolalta sa se intrepatrunda ........
Si gata!
Pe paine prajita (sau neprajita)...... O bunatate!