Salata Picanta De Porumb Dulce Pentru Gratar
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Trebuie sa recunosc ca a prepara gratar nu e mai deloc specialitatea mea. La noi in familie si la iesirile cu prietenii sau colegii, sotul meu e cel care se ocupa cu gratarul, el si cu ceilalti barbati destoinici . E drept ca stau si ii dau intreg suportul moral si il sustin psihic: uite-acolo, uite intoarce-l pe ala, carnea aia da-o mai la stanga, parca focul asta e cam tare sau e prea nu stiu cum, dar se intampla ceva cu el… si, tot ce obtin e sa il vad cum isi da ochii peste cap si zice: bai, fimeie, ia si tu o bere, si relax… lasa, draga sa facem noi gratarul ) Dar, daca ei se ocupa de chestiile brute cum ar fi prajitul carnurilor, eu sunt maestra in alegerea garniturilor care sa completeze si sa faca dintr-o masa simpla, un meniu regesc. Asa ca astazi va dau o reteta de Salata picanta de porumb dulce pentru gratar, o salata extraordinar de buna pentru un gratar de pui sau de porcusor. Si e o salata pe care o puteti prepara in orice perioada a anului, folosindu-va de o conserva de porumb dulce, pe care cei de la Sun Food, le aduc cu mare drag pentru voi, in mai toate magazinele mari din tara.
Ingrediente pentru reteta de Salata picanta de porumb dulce pentru gratar
- 1 conserva de porumb dulce Sun Food
- 1 ardei gras galben/portocaliu
- 1 ardei gras rosu
- 1-2 buc de ceapa verde
- 1 ardei iute
- 2-3 rosii
- 1 legatura depatrunjel verde
- cateva linguri de ulei de masline
- sare roz
Mod de preparare pentru reteta de Salata picanta de porumb dulce pentru gratar
Desfaceti conserva de porumb dulce si scurgeti boabele de zeama intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie incalziti cateva linguri de ulei de masline si puneti ceapa verde tocata marunt si ardeii gras taiati in bucati potrivite si ardeiul iute tocat feliute. Trageti-le la tigaie, la foc iute doar vreo 2 minute si imediat aruncati boabele de porumb dulce, din conserva. Adaugati rosiile taiate cuburi si amestecati energic. Presarati cateva cristale de sare roz de himalaya si amestecati continuu pana ce se evapora din zeama lasata de rosii, dar nu mai mult de 2 minute. Aveti grija sa nu se arda ceapa si legumele, asa incat daca vi se pare ca focul e mult prea tare, reduceti-l usor. Transferati totul pe o farfurie calda si pastrati la cald pana in momentul servirii, alaturi de gratarul preferat. Mie, de exemplu, imi place tare mult alaturi de un piept de pui picant la gratar, chiar daca si salata e putin picanta, dar imi place de mor.
Voua ce garnitura va place cel mai mult la gratar? Va astept sa imi dati cateva idei!
Acest articol Salata picanta de porumb dulce pentru gratar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.