contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Picanta De Fasole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


 

Daca anul trecut postam fasolea verde cu usturoi, acum am pregatit ceva asemanator, dar cu o nota asiatica data se sosul de soia. Si alta nota, foarte picanta, de la ardeiul iute :) A mers de minune langa friptura umpluta, pentru ca simpla ar fi fost muuuult prea picanta si trebuia sa aiba o garnitura :))

Pentru 4-5 portii avem nevoie de:
  • 750 g fasole fideluta, verde sau galbena
  • 1 ceapa micuta
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura otet basmatic
  • sare, piper
Spalam si curatam fasolea, o taiem bucatele potrivite si o oparim cam 10 - 15 minute in apa cu putina sare, pana cand este fiarta al dente. O lasam sa se scurga si sa se raceasca.
Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Puteti lasa semintele la ardei daca nu vi se pare suficient de iute :)
Facem un dressing din ulei, sos de soia, otet, piper si putina sare. Tinem cont ca si sosul de soia e destul de sarat, asa ca nu prea mai e nevoie de multa sare.
Amestecam fasolea cu ceapa, usturoiul, ardeiul si dressingul. Iata o garnitura excelenta la orice friptura sau gratar, cu aproximativ 45 calorii la 100 de grame.

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com