Salata Picanta De Cartofi 2
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e mare inginerie, am mai facut salata picanta de cartofi, dar varianta asta e atat de buna incat merita incercata, ideea mi-a dat-o Little Coffee si eu am ales sa o fac dupa cum veti vedea.
Cartofii taiati sferturi se fierb intr-un soi de marinata, adica apa cu sare, boabe de piper, ardei iute si foi de dafin. Si se lasa sa se raceasca in apa. Eu i-am fiert cam sapte minute, depinde de cartofi, oricum, exclus din cei albi.
Asadar avem nevoie de cartofi fierti in marinata, ceapa, ardei gras, masline, otet. Dupa chef puteti pune fie ulei, fie maioneza, eu am optat pentru varianta be.
Ceapa se taie cat mai fin si se frectioneaza cu otet si sare.
Fac o scurta paranteza, ca am vazut la TV tot felul de balarii despre taiatul cepei fara sa lacrimezi (sa tii paine in gura, apa, ma rog). Eu folosesc cateva trucuri care chiar functioneaza. Depinde mult si de cantitatea de ceapa si de felul in care vreau sa o tai, asadar cum nu lacrimeaza ochii cand tai ceapa:
1. o tii in apa cu gheata sau in apa rece sau in apa la frigider, curatata, pana la folosire;
2. o tai repede;
3. folosesti ochelari de scafandru;
4. pui pe altcineva sa o taie.
Garantez rezultatele: nici o lacrima.
Asadar acestea fiind zise, am terminat si cu salata, am amestecat toate ingredientele, cartofii felii, ceapa cu otet, maslinele, ardeiul gras taiat feliute subtiri si, eu am ales sa folosesc maioneza.
Musai sa o lasati la frigider macar jumatate de ora inainte sa va dati la ea, e nemaipomenita, buna idee cofi.
Draga mama, La Multi Ani si tie si altor Marii si Marioare, noi suntem bine, sanatosi, astazi mancam ciorba de salata, sarmale, salata de cartofi de mai sus si mamaliga cu smantana .
(te-ai prins dupa castron ca ultima o mananca potaia ca supliment, da?).
hard roc aleluia