Salata Picanta Cu Broccoli
articol scris de truedelights blog
Planta de broccoli era consacrata zeului Jupiter , si romanii credeau ca ea sporeste puterea fizica si calitatile de conducator.
Se stie ca substanta glucosinalat- pe care o contine, este capabila sa intarzie cresterile canceroase din corp.
Pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le ofera broccoli, trebuie sa fim atenti si sa nu-l preparam termic mai mult de 4-5 minute.
Sau ,daca putem,sa il consumam in stare cruda.
Planta de broccoli poate fi cultivata cu succes si in gradina.
Se poate planta primavara sau toamna si are nevoie de un sol ingrasat natural, temperaturi nu foarte ridicate si irigare periodica.
Recoltarea se face inainte ca florile sa se deschida.
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata…
INGREDIENTE:
- 2 morcovi
- 3 catei de usturoi
- o ceapa
- un ardei iute
- cateva pastai de fasole verde
- broccoli
- sare, vegeta,piper
- patrunjel si cimbru verde
- zeama de lamaie
PREPARARE:
Taiem morcovul in rondele foarte
subtiri. Ceapa o tocam marunt.
Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu
3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa.
Calim pana se inmoaie putin morcovul.
Daca este nevoie ,mai putem adauga
1-2 linguri cu apa.
Adaugam ardeiul taiat rondele, usturoiul
taiat felii subtiri si buchetelele de broccoli
pe care le-am fiert separat in apa cu sare,
timp de 3-4 minute.
Condimentam cu sare, vegeta, piper.
Mai calim 3-4 minute si oprim focul.
Punem totul intr-un bol.
Adaugam patrunjel tocat marunt,
frunze de cimbru verde, si pastaile
de fasole – pe care le-am fiert separat
in apa cu sare timp de 8-10 min.
(De la pastaile de fasole mai mari
eu am folosit numai boabele din interior.)
Stropim salata cu zeama de lamaie si amestecam.
Se poate servi atat calda cat si rece.