Salata Panzanella
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cat de curand putem face aceasta salata delicioasa cu rosii romanesti, gustoase si parfumate…
INGREDIENTE:
250 g paine
300 g rosii proaspete
2 cepe rosii mici-medii
1 castravete
cateva frunze busuioc
otet de vin
ulei de masline extra-virgin
piper
PREPARARE:
Painea, care a stat 2-3 zile in camara este perfecta pentru aceasta salata (eu am folosit paine ciabatta). O taiem felii si o acoperim cu apa, apoi o lasam sa se inmoaie. Intre timp, curatam si spalam cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taiem toate legumele si busuiocul, apoi le punem intr-un castron. Punem si painea stoarsa de apa si rupta in bucatele. Adaugam dupa gust sare, piper, otet de vin si ulei de masline. Amestecam totul pana se omogenizeaza, apoi putem servi.
Daca servim salata vara, putem sa o punem la rece 20-30 minute inainte de a o servi.
Pofta buna!