Salata Orientala Ca In Liceu
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Va spun povestea salatei dar sa stiti ca intercalez si alte poze si tampenii asa ca alo, alo, stati linistiti la loculile voastre.
Prima traznaie, supa de ziua javrei odioase, anume supa de vita, cu multe legume si paste (am avut patru bucati de cannelloni in plus pe care le-am faramat, din nefericire una mi-a perforat mana, tai nene, betoane). Din care am furat si eu putin, da.
Nu va speriati ca mai dureaza pana la salata, a foua chestie e ca detergentul de vase pe care il fabric a iesit misto in lumina si asa de tare mi-a placut cum se vedea ca pac, l-am pozat. Stiu, ocup internetul degeaba, multumesc haterilor :D
A treia chestie e pentru cei ce au participat la concursul de o suta de euro, cu slabe sanse de castig :D
Reteta completa e de toast, liptzoi, salam zis si taranesc, rosie fara gust, import Olanda, ceapa verde, oregano salbatic din Kassandria, busuioc din geam si ulei de masline Valpesa.
(ps: cei fara simtul umorului sunt rugati sa paraseasca pagina)
Marimea conforma, ghicita doar de tiza mea, fireste.
Si inainte de reteta si povestea retetei, am gradinarit nitel si era asa cald si soare ca am tras poze.
Trecem la povestea retetei.
La mine in liceu, majoritatea fete, aveam toate natiile, ovrei, tigani (am voie sa spun asa ca ii chem martori ca nu se simteau jigniti, iti dadeau o romanca peste fata de iti spargeau buza fara probleme), turcoaice (una s-a maritat la 14 ani, a lasat scoala pe la 15 ca a ramas grea, cate icre mancam, ca ne schimbam pachetelele si turcul ii dadea icre negre cu unt adevarat).
In babilonia asta, cand schimbam pachetelele, bine, baietii luau teapa dar asta e alta poveste, Mugur poate mai tine minte, tipa aia care era tiganca, fata de macelar, avea des salata orientala. Nu mai stiu cum le chema ca nu am memorie la nume.
Clasica, fie cu maioneza, fie cu otet si ulei ca dressing, in rest normala, cartofi, ceapa, masline, cateodata si oua. Un singur ingredient nu l-am mai intalnit la alte salate si am incercat sa fac poza sa se vada cat de cat (nu, castravetele acru e ca sa se vada marimea portiei).
Anume, rosii, mama ei punea rosii in salate. Si am facut o adaptare care s-a dovedit foarte apreciata, in sensul in care nu stiu cine a lichidat castronul. Rosia am pus-o pe gratar (salatele ei erau mereu fleasca de zeama), aia e singura adaptare.
A, busuioc, de chichi, nu se simte, cazusera pe jos frunzele.
In rest, clasic, cartofi, ceapa, masline (la tura doi fac si cu ou, am uitat) maioneza cu mai mult mustar (acum chiar imi dau palme ca am uitat de ou) si rosia la gratar, deja devin fan rosii la gratar cand nu e sezon de rosii.
Castraverdele e pus ca sa vedeti (iar) marimea portiei :D oricum a fost infulecat, maslinele din salata le-am pus fara samburi, dar doar de data asta le-am „dezosat”, de acum o sa imi fie lene.
Iar frunza aia de vita a picat efectiv pe farfurie dupa gradinaritul meu anarhic, la cat ma pricep nici nu ma mir, deci nu se mananca decat daca faceti sarmale :D
Azi pauza publicitara, ca dupa canicula de ieri trozneste afara de zici ca da cu biciul in nori. Deci doar supa cu coltunasi, ca dupa felul unu, supa, doi, supa, trei e tot supa.
rororo