Salata Nicoise
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Pentru vinegreta:
4 linguri mustar
2 catei usturoi
4 linguri otet de vin (zeama de lamaie)
120 ml ulei de floarea soarelui
Mod preparare:
Incep prin a face vinegreta. Amestec bine mustarul cu usturoiul pisat, dupa care il condimentez generos cu piper. Apoi adaug incet uleiul in timp ce amestec energic compozitia - rezulta o pasta omogena, groasa si cremoasa. Inainte de toate e recomandabil sa fierbeti cartofii, fasolea verde si ouale.
De cate ori am ocazia fierb legumele la abur pentru ca aroma este mult mai puternica. In plus - nu cred ca mai e nevoie sa va spun - legumele isi pastreaza mai bine proprietatile nutritive si sunt (implicit) mai sanatoase.
Salata incercati sa o aranjati in straturi.
Incepeti prin a aseza un strat din legumele proaspete: rosiile, castravetele si ardeiul.
Apoi urmeaza stratul de legume fierte - cartofii si fasolea verde.
Apoi imprastiati deasupra tonul si ouale. La final, presarati cu crutoane si stropiti cu vinegreta. Cum faceti crutoanele aromate cu usturoi? Taiati o felie de paine (de preferabil veche de o zi-doua) in cubulete si stropiti-le cu o pasta facuta din usturoi, ulei si apa. Apoi le asezati intr-o tigaie cu unt incins si le rumeniti bine. ...sau le puteti cumpara direct din magazine! :D
Reteta recomandata de amainbucatarie.blogspot.com