contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Nicoise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru vinegreta:

4 linguri mustar

2 catei usturoi

4 linguri otet de vin (zeama de lamaie)

120 ml ulei de floarea soarelui



Mod preparare:

Incep prin a face vinegreta. Amestec bine mustarul cu usturoiul pisat, dupa care il condimentez generos cu piper. Apoi adaug incet uleiul in timp ce amestec energic compozitia - rezulta o pasta omogena, groasa si cremoasa. Inainte de toate e recomandabil sa fierbeti cartofii, fasolea verde si ouale.



De cate ori am ocazia fierb legumele la abur pentru ca aroma este mult mai puternica. In plus - nu cred ca mai e nevoie sa va spun - legumele isi pastreaza mai bine proprietatile nutritive si sunt (implicit) mai sanatoase.



Salata incercati sa o aranjati in straturi.

Incepeti prin a aseza un strat din legumele proaspete: rosiile, castravetele si ardeiul.



Apoi urmeaza stratul de legume fierte - cartofii si fasolea verde.




Apoi imprastiati deasupra tonul si ouale. La final, presarati cu crutoane si stropiti cu vinegreta. Cum faceti crutoanele aromate cu usturoi? Taiati o felie de paine (de preferabil veche de o zi-doua) in cubulete si stropiti-le cu o pasta facuta din usturoi, ulei si apa. Apoi le asezati intr-o tigaie cu unt incins si le rumeniti bine. ...sau le puteti cumpara direct din magazine! :D


Reteta recomandata de amainbucatarie.blogspot.com