contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Nemteasca-olteneasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

4 bucati praz

5 oua

jumatate radacina telina

200 g kaizer

200 g cascaval

compot de ananas

sare

zeama de lamaie

ulei

Prazul se taie rondele. Cascavalul, kaizerul se taie bucati mici, la fel se procedeaza si cu ananasul. 4 oua se pun la fiert, iar celalalt se foloseste la maioneza. Telina se da pe razatoare. Ouale fierte se racesc si se taie bucati.

Maioneza se face dintr-un ou  fiert tare de la care folosim galbenusul, racit si dintr-un galbenus crud. Se amesteca incontinuu galbenusurile pana se obtine o pasta omogena, apoi se adauga cu grija uleiul la temperatura camerei, putin cate putin. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si putina sare de lamaie pentru un gust racoritor.

Se amesteca ingredientele si se  lasa la frigider 1-2 ore, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 


Articol recomandat de a - bucatariapisiciiroz.wordpress.com