Salata Nemteasca-olteneasca
articol scris de izabelaconstantines blog bucatariapisiciiroz.wordpress.com
4 bucati praz
5 oua
jumatate radacina telina
200 g kaizer
200 g cascaval
compot de ananas
sare
zeama de lamaie
ulei
Prazul se taie rondele. Cascavalul, kaizerul se taie bucati mici, la fel se procedeaza si cu ananasul. 4 oua se pun la fiert, iar celalalt se foloseste la maioneza. Telina se da pe razatoare. Ouale fierte se racesc si se taie bucati.
Maioneza se face dintr-un ou fiert tare de la care folosim galbenusul, racit si dintr-un galbenus crud. Se amesteca incontinuu galbenusurile pana se obtine o pasta omogena, apoi se adauga cu grija uleiul la temperatura camerei, putin cate putin. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si putina sare de lamaie pentru un gust racoritor.
Se amesteca ingredientele si se lasa la frigider 1-2 ore, apoi se poate servi.
Pofta buna!