Salata Nemteasca De Cartofi
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Provocare cat nu se poate mai simpla la Daring Cooks: salata de cartofi. O provocare asa, ca de vara. Intre cele cateva retete propuse, am ales-o pe aceasta. Nu prea sunt adepta salatelor cu prajeli dar am zis ca o data n-o fi foc. E foarte buna dar e o salata mai mult de toamna – iarna, ar fi pacat sa mancam cu prajeli cand sunt atatea legume proaspete pe piata.
Ne trebuie:
- 10 cartofi de marime medie- 150 gr. bacon- ceapa – 4 – 5 cepe sau si mai multe daca va plac- 4 linguri zahar- 2 linguri faina- 2 lingurite sare- 1 / 2 lingurita piper- 240 ml apa- 120 ml otetNu va speriati, cantitatile de mai sus sunt pentru 15 portii, daca vreti mai putine impartiti cantitatea la cate porti vreti.
Curatam si fierbem cartofii pana pot fi patrunsi cu furculita. I-am taiat in cubulete – asa imi plac mie.
Feliem si prajim baconul, il scoatem cu o lingura-sita, pastrand grasimea rezultata in tigaie. Eu am mai pus putin ulei caci baconul nu era foarte gras.
Prajim ceapa curatata si taiata in grasimea de la bacon dupa care adauga zaharul, faina, sarea, piperul, apa si otetul si lasam sa fiarba vreo cateva minute, pana se inmoaie ceapa iar lichidul s- mai evaporat. Eu am mai adaugat pe langa ceapa si un ardei feliat subtire. Adoooor ardeiul gras.
Cand e gata, adaugam ceapa peste cartofi, mestecam bine pentru omogenizare (n-ar strica si niste verdeata maruntita) si….e gata.