Salata Multicolora De Vara
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In diverse combinatii de gust si aspect ,salatele contin minerale,substante nutritive,fibre si, desigur,vitamine atat de necesare organismului nostru .
Salatele au doua avantaje majore:rapiditatea de preparare si aportul pozitiv asupra sanatatii.
Ingrediente pentru 4 persoane :
250 g orez basmati fiert (bob lung)
2 cutii cu ton in suc propriu
150 g masline feliate
200 g porumb dulce
4 oua fierte tari
4 rosii
4 castraveti mici
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde sau galben
1/2 mar
Vinegreta :
2 lingurite cu mustar frantuzesc sau Dijon
2 lingurite otet
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri de apa(optional)
busuioc tocat marunt
sare si piper
Mod de preparare:
Se taie toate legumele,marul si ouale cuburi,sfaramam tonul cu furculita.
Amestecam usor (eu am fost cam brutala):) orezul fiert si racit cu amestecul de mai sus si stropesc cu vinegreta .
Orezul l-am fiert al dente in 3,5 litri de apa cu sare .
Intr-un bol, preparam vinegreta,amestecand bine toate ingredientele recomandate !
Servim salata rece !
Pofta buna !