Salata Mea De Vinete / Eggplant Salad, My Way
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
For english version, scroll down the page
Salata de vinete simpla, facuta doar cu ulei si ceapa, nu imi place in mod deosebit. Imi place cea cu maioneza, are o textura cremoasa si este mai buna la gust. Din pacate maioneza este grea si nu este indicata pentru toata lumea, mai ales pentru copii. Asa ca mi-a venit ideea sa pun iaurt. A iesit excelenta, un pic acrisoara, foarte cremoasa. Cred ca ar merge bine si cu smantana.
Ingrediente:
o punga de vinete congelate
100ml ulei
3-4 linguri iaurt
sare
Preparare:
Vinetele se decongeleaza. Daca folositi vinete proaspete, le puteti coace in cuptor, pe grill ori intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Vinetele decongelate se amesteca cu ulei turnat cate putin, exact ca la maioneza. Se sareaza. Eu adaug la salata si cateva linguri de iaurt, in loc de maioneza sau lamaie, am descoperit de curand varianta asta si mi-a placut foarte tare. Se serveste pe felii de paine iar vara este delicioasa langa o rosie dulce si coapta bine.
Ingredients: 1 frozed eggplant pack, 100 ml sunflower oil, 3-4 tbsp plain yoghurt, salt
Method: Defrost the eggplant. Add the sunflower oil little by little, stirring vigorously. Season with salt and add the yoghurt. Stir again. Serve on bread with a tomato slice.