contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Mea De Rosii, Dulceata Mea De Capsuni Si Cartofii Mei Mov

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Da, toate ielemele. La prima va impartasesc cum fac eu si de ce, la a doua ce am facut si din ce motiv si la cartofi, cer sfaturi serioase.

Deci in primul rand, rosiile, eu am mari probleme cu cruditatiile, dar in perioada asta imi plac la nebunie rosiile. Nimeni nu digera coaja, asta e clar, dar pe mine ma deranjeaza mai abitir ca pe altii, de aia imi placea la turci, fara sa le ceri iti aduceau rosiile curatate de coaja. Bine, nu peste tot, asa, ca pentru ai casei.

Ei bine, cand mi se pune cheful de rosii de sezon, asta fac, intai le oparesc scurt, apoi le pun in apa rece.

Slide1

Le decojesc si le las la rece. Doar atatea cate mananc in ziua respectiva.

Slide2

Si apoi le tratez dupa chef si plac, de dimineata, de exemplu, le-am pus pe langa oua cu smantana si branza, dupa ce le-am amestecat si pe ele cu niste telemea de oaie si ceapa rosie.

Slide3

V-am zis asta nu ca o reteta ci ca o idee in cazul in care nu va plac nici voua rosiile cu coaja.

Amu despre dulceata rezultata tot in urma descarcerarii congelatorului, am cantarit capsunile, 648 de grame. Le-am lasat sa se dezghete cu 400g de zahar mai mult brun pe deasupra, apoi le-am pus la foc cu niste felii de lamaie. Ca o tampita, am pus capac, asa ca o parte din zeama s-a pierdut (aragazul saracul cat a fost de chinuit, intai ulei, apoi zeama de capsuni, ma-sa pe gheata, am frecat la el de m-am plictisit).

Cand zeama s-a legat la proba farfurioarei, am pus in borcane.

Slide4

Din cantitatile mentionate, minus ce a curs pe aragaz, mi-a iesit un borcan mic, unul si mai mic si unul foarte mic.

Slide5

Si acum cea mai importanta chestiune, mai stiti cartofii mov, luati de la Mega? Adica astia?

Am taiat in trei un tubercul si am sadit in trei locuri, determinate in spatiu cu niste grilaje. Si au iesit, ieri am observat.

Slide6

Slide7

Dragii mei, eu oraseanca din tata in fiica, nu stiu cum sa fac sa culeg cativa cartofi bio, de dupa blocurile gri. Cum se comporta pana fac cuib? Infloresc? Cand si cum vad daca au facut cartofi? E poibil ca acum sa fie in pamant cartofi noi mov? Pls help!

Ce a mai rasarit: vita de vie plantata in primavara, o napadesc alte plante, o tot scot la lumina, se pare ca ii merge bine.

Slide8

Au reinflorit cu tupeu crinii, cinci fire, daca a crescut mare gardul viu de liliac alb pe care il fura tiganii, nu se mai vad plantele din spate. Am pus si niste iedera ca sa imbrace gardul, in acelasi scop.

Slide9

Iar rozmarinul prins din ghiveciul cumparat de la Billa, e superb, inca nu s-a dat nimeni la el, poate nu s-a prins ce este acolo, vegetatia in acest moment fiind luxurianta, s-a facut firul de iarba mare cat Ghita Muresan in gradina, ca nu sta nimeni sa le tunda, ce mai calca pijkoata pe ele si atata.

Slide10

Deci nu ma uitati cu info despre cartofi, sa nu ma apuc sa scot pamantul si sa distrug planta, dar m-ar amuza sa am cativa cartofi noi mov.

rororo