Salata Mea De Fasole Verde
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Delicioasa si rapida:
Ingrediente:
O punga de 450 gr de fasole verde congelata, sare, putin otet, 4 fasiute de bacon, 2 catei de usturoi, o lingurita de ulei si o lingura de marar tocat
Cum se face:
1. Fierbem fasolea in putina apa (apa sa trebuie sa fie cam cu doua degete peste fasole, iar eu apa o incalzesc inainte intr-o cana electrica pentru a salva timp) cu o lingurita de ulei
2. Cand fasolea aproape s-a fiert (in conditiile de mai sus, in 15-20 de minute), taiem baconul fasiute mici si il rumenim in tigaie. Adaugam sare la fasole, taiem si usturoiul bucatele mici si il punem sa fiarba cu fasolea inca 5 minute
3. Scurgem fasolea, adaugam sunculita si mararul, punem un strop de otet (eu folosesc un spray de bucatarie, ca sa nu scap prea mult), si papam.
Bun-bun, lejer pentru o masa de seara si… mai mancam si noi legume dupa atata “distractie de sarbatori” !