Salata Marocana De Pepene Verde
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
English version: Moroccan watermelon salad
3 zile de canicula au anuntat la meteo ieri si chiar tind sa-i cred de aceasta data… Vantul nu mai adie, frunzele au incremenit, nemiscate si arsita cuprinde totul… 3 zile fara cuptor… Nu-i problema! Atatea fructe si legume delicioase, incat poate nu-i voi simti lipsa… Hmmm, desi tare as coace o prajitura. Macar niste brownies… In curand
Un desert mai potrivit pentru canicula, nici ca puteam gasi: salata de pepene verde, atat de simpla si atat de minunata. Am incercat-o pentru prima data acum vreo 3 ani, in Marrakech, si mi-a cucerit inima. Din vizita in Maroc am ramas iremediabil indragostita de apa de fleur d’oranger, lapte de migdale, mirodenii, tajine cu pui, lamai murate si masline verzi sau incredibila patiserie marocana. Suava, parca nu ar avea ceva in comun cu traditionalele dulciuri arabesti atat de dulci si insiropate. Trebuie sa-mi fac timp sa pregatesc delicioasele “corne de gazelle”, cele mai fine cornulete cu migdale pe care le-am gustat vreodata… Pana una alta, am taiat cubulete jumatate de pepene verde, am amestecat zaharul pudra si apa de flori de portocal si am cules menta proaspata din gradina mea. O nebunie rece, racoritoare, cu arome marocane. Pofta buna!
1 castron cubulete de pepene rosu, fara samburi si coaja
4 linguri apa de flori de portocal (l’eau de fleur d’oranger) + 2 lgt zahar pudra
menta proaspata
Amestecam apa de flori de portocal cu zaharul pudra pana se dizolva zaharul. Turnam peste pepene si amestecam cu grija. Pastram la frigider minim o ora, servim foarte rece, presarat cu frunze de menta verde, proaspata.
Sper sa va placa ♥delicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Dor de Provence: prajitura cu levantica
- Salata Fatoush cu Za’atar
- Risotto de grau cu loboda si usturoi verde
- Branzica de caju (raw vegan) cu cimbru verde