SalatĂ Italo – MexicanĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am plecat la o plimbare. Am trecut prin Cora. Am ajuns la raftul cu porumb şi fasole mexicană. Imaginaţia a produs această reţetă.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
Pentru salată
- o conservă de porumb
- o conservă de fasole mexicană
- 300 gr de muşchi file
- 250 gr de tagliatelle
- smântână
- sos mexican
- sos de ardei iute
- sare
Pentru focaccia
- lipii
- ulei de măsline
- busuioc verde
Plan de lucru:
- punem tagliatellele la fiert în apă clocotită, unde am aruncat în prealabil un “praf” de sare (poza 2)
- pregătim ingredientele (poza 3)
- după ce au fiert, scurgem tagliatellele (poza 4) şi le punem sub jet de apă. Le aşezăm apoi pe fundul unui castron (poza 5). Adăugăm fasolea mexicană (poza 6), porumbul (poza 7) şi muşchiul file (poza 8 )
- pregătim foccacia. Aşezăm lipiile într-o tavă şi le stropim cu ulei de măsline (poza 9). Presărăm apoi busuiocul (poza 10) şi băgăm la cuptorul încins.
- după cinci minute, tapetăm castronul cu focaccia şi ornăm cu smântână, sos de ardei iute şi sos mexican (poza 11)
- poftă bună (poza 12)
Timp de preparare: 20 de minute
Preţ: 8 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri