Salata In Cupe, In Straturi
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...sa stiti ca de salatuta asta chiar m-am indragostit :P ...a fost extraordinar de buna!!!
...si e atat de "la latitudinea noastra" in ceea ce priveste look-ul ei, adica ingredientele pe care putem sa le folosim cat si cantitatile pe care dorim sa le savuram mai apoi, incat nu poti sa nu o indragesti :P
Eu am ales, pe langa patul necesar de salata verde...niste "verdeturi" de sezon, ceva carnita de pui pane, fiindca e preferata lui Bogdi...si-un dressing usor si pufos ca o zi de primavara :))
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 1 legatura de ceapa verde
- maioneza dupa gust
- 1 lingurita zahar
- 1 iaurt Cremoso
- o lingura smantana
- 1 castravete
- cateva rosii cherry sau simple
- carne de pui (friptura, pane)
- mazare congelata
Salata se curata, se spala si se taie fasii. Se aseaza in cupe sau boluri:
Pregatiti maioneza dintr-un galbenus de ou, crud + o lingurita mustar si ceva zeama de lamaie + sare cat luati cu trei degete :P ...si ulei, adaugat putin cate putin pana se umfa bine-n pene :)))
Asa a aratat la final:
...aici in stransa legatura cu cutiuta de iaurt :P
Ce iese din fericita imbinare e de vis!!! :)) ...o crema alba, pufoasa si gustoasa (adaugati acum si-o lingurita de zahar, pentru a-i spori si mai mult farmecul :P)
...si de aici incepe stratificarea :P
Primul strat, deci, este de salata verde, taiata fasii; deasupra vine o lingura de maioneza delicioasa...si presarat, usor peste, vin inelele egale/inegale de ceapa verde:
...carnita, taiata tot asa, feliute, felioare... :))
...niste bucatele de rosii:
...si castravete:
...urmeaza mazarea...din loc in loc...
...si cam atat :P
Se lasa o noapte la frigider, cu folie deasupra:
...iar a doua zi, cand o serviti, ii faceti un mot din maioneza, cazut gratios din lingura :))
Mai presarati cateva inele de ceapa verde si gata minunatia :D
...fug sa-mi pregatesc pozele cu drobul...si bunatatile din miel :P
Va pup pana atunci!!! :)
P.S. In loc de carne de pui, puteti folosi costita afumata, taiata bucatele si prajita pana devin crocanta, cat si cascaval sau parmezan ras, asezat intre straturi sau deasupra, dupa cum doriti :)