Salata Iceberg Cu Ciuperci Si Sos De Usturoi Copt
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cati dintre voi obisnuiti sa adaugati ciuperci crude in salate.
Mie imi plac tare mult, asa ca, de fiecare data cand pun mana pe champignoane proaspete, musai ajung in salata.
In combinatie cu salata iceberg si sosul din usturoi copt ,salata de ciuperci crude capata o consistenta menaipomenita.
E satioasa si revigoranta. Poate fi o masa in sine, sau garnitura langa friptura , o placinta buna sau chiar langa legume pane ori gratinate.
Poate va sperie ideea usturoiului copt, dar va garantez ca se face usor, poate fi consumat in cantitate mai mare decat cel crud si in plus nu miroase.
Profitati sa-l puneti la copt cand faceti o friptura sau cartofi / sfecla la tava. E absolut delicios si copt in tigaie, alaturi de carne sau cartofi :).
Desfaceti cateva foite de pe caciulie, insa lasati cateva sa tina legati cateii....taiati caciulia in jumatate si puneti-o in tava/ tigaie impreuna cu preparatul ales.
La final scoateti usturoiul copt din casutele cateilor, il zdrobiti cu furculita si faceti sosul.
Adaugati iaurt, mustar, ulei de masline, sare, sos de soia, sos de ardei iute, concentrat de rodie sau suc de lamaie si obtineti un minunat sos.
Pentru salata aceasta , taiati leurda spalata si salata iceberg fasiute sau cum va place , ciupercile spalate le taiati lamele ...apoi turnati sosul de usturoi si le amestecati impreuna .
Pentru decor si aroma eu am pus piper si fulgi de chili.
Salata am adus-o la masa drept garnitura pentru un pui la cuptor :) ( urmeaza reteta ;) )
FITI BINECUVANTATI ! :)