contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Iceberg Cu Ciuperci Si Sos De Usturoi Copt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Nu stiu cati dintre voi obisnuiti sa adaugati ciuperci crude in salate.
Mie imi plac tare mult, asa ca, de fiecare data cand pun mana pe champignoane proaspete, musai ajung in salata.
In combinatie cu salata iceberg si sosul din usturoi copt ,salata de ciuperci crude capata o consistenta menaipomenita.
E satioasa si revigoranta. Poate fi o masa in sine, sau  garnitura langa friptura , o placinta buna sau chiar langa legume pane ori gratinate.
Poate va sperie ideea usturoiului copt, dar va garantez ca se face usor, poate fi consumat in cantitate mai mare decat cel crud si in plus nu miroase.
Profitati sa-l puneti la copt cand faceti o friptura sau cartofi / sfecla la tava. E absolut delicios si  copt  in tigaie, alaturi de carne sau cartofi :).
Desfaceti cateva foite de pe caciulie, insa lasati cateva sa tina legati cateii....taiati caciulia in jumatate si puneti-o in tava/ tigaie  impreuna cu preparatul ales.
La final scoateti usturoiul copt din casutele cateilor, il zdrobiti cu furculita  si faceti sosul.

Adaugati iaurt, mustar, ulei de masline, sare, sos de soia, sos de ardei iute, concentrat de rodie sau suc de lamaie si obtineti un minunat sos.


Pentru salata aceasta , taiati  leurda spalata si salata iceberg fasiute sau cum va place , ciupercile spalate le taiati lamele ...apoi turnati sosul de usturoi si le amestecati impreuna .
Pentru decor si aroma eu am pus piper si fulgi de chili.

Salata am adus-o la masa drept garnitura pentru un pui la cuptor :) ( urmeaza reteta ;)  )

FITI BINECUVANTATI ! :)