Salata Exotic Sea Cu Orez Negru Si Fructe De Mare
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
pentru 4 portii:
500 gr orez negru
sare
1 pachetel de ceai Earl Gray
200 gr. stafide
200 gr. caise uscate taiate fasii
1 ceapa rosie taiata rondele
1 lingura de unt moale
1 pahar de seminte de floarea soarelui curatate de coaja
ulei de masline
4 bucati de calmar gata curatat
otet balsamic
Pentru servit:
sos balsamic
limeta
creveti fierti
carambola
alge de mare marinate
icre rosii
salata creata
Mod de preparare:
Inmuiati stafidele in ceaiul fierbinte Earl Gray, orezul se pune la fiert in apa cu sare, se fierbe in jur de 30 de minute apoi se scurge apa ramasa printr-o strecuratoare.
Intre timp puneti la marinat fileurile de calmar fiecare taiat in jumatate si crestat in linii diagonale pe partea din interior al calmarului, neajungand pe grosimea lui cu 1 mm, marinati intr-un vas in sos facut din 2 linguri de otet balsamic, 6 de ulei de masline si 1/2 de lingurita de sare, prajiti 2 minute semintele de floarea soarelui, avand grija sa nu le ardeti.
Dupa ce ati prajit semintele in aceeasi tigaie caliti cu untul, ceapa taiata rondele cu caisele uscate taiate fasii, pana se inmoaie dureaza 2 minute.
Scurgeti ceaiul de pe stafide si amestecati cu orezul fiert impreuna cu semintele de floarea soarelui, ceapa si caisele prajite, asezonati salata cat e calda cu ulei de masline, mai adaugati sare daca simtiti nevoia.
Calmarul marinat se prajeste in putin ulei de masline pe partea necrestata pana se ruleaza, ce dureaza cateva secunde :)) .
Salata se serveste calda sau racita la temperatura camerei cu sos balsamic, suc de limeta, carambola, alge marine, salata creata si icre rosii ;) .
Pofta buna !
Inmuiati stafidele in ceaiul fierbinte Earl Gray, orezul se pune la fiert in apa cu sare, se fierbe in jur de 30 de minute apoi se scurge apa ramasa printr-o strecuratoare.
Intre timp puneti la marinat fileurile de calmar fiecare taiat in jumatate si crestat in linii diagonale pe partea din interior al calmarului, neajungand pe grosimea lui cu 1 mm, marinati intr-un vas in sos facut din 2 linguri de otet balsamic, 6 de ulei de masline si 1/2 de lingurita de sare, prajiti 2 minute semintele de floarea soarelui, avand grija sa nu le ardeti.
Dupa ce ati prajit semintele in aceeasi tigaie caliti cu untul, ceapa taiata rondele cu caisele uscate taiate fasii, pana se inmoaie dureaza 2 minute.
Scurgeti ceaiul de pe stafide si amestecati cu orezul fiert impreuna cu semintele de floarea soarelui, ceapa si caisele prajite, asezonati salata cat e calda cu ulei de masline, mai adaugati sare daca simtiti nevoia.
Calmarul marinat se prajeste in putin ulei de masline pe partea necrestata pana se ruleaza, ce dureaza cateva secunde :)) .
Salata se serveste calda sau racita la temperatura camerei cu sos balsamic, suc de limeta, carambola, alge marine, salata creata si icre rosii ;) .
Pofta buna !