contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată "etajată"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Vă propun să încercaţi o salată de castraveţi cu roşii,  după o reţetă personală, mai deosebită.
Compoziţie: 2-3 castraveţi cornichon, 2-3 roşii, un fir de usturoi verde, un fir de ceapă verde, sare, oţet de 9', ulei de măsline, piper macinat, o legăturică mărar verde.
Recomand să cumpăraţi roşii  şi castraveţi cornichon de grădină, de culoare verde deschis. (Vezi foto). Castraveţii care la partea din spre codiţă sunt coloraţi în verde inchis, sunt mai puţin gustoşi şi pot fi amari.
Preparare: Curăţăm castraveţii de coajă, îi tăiem feliuţe subţiri, apoi  aşezăm într-un castron, sărăm bine şi lăsăm sa stea 40-45 minute. După aceasta stoarcem feliuţele de castraveţi uşor cu mîna, de zeama lăsată şi amestecam cu usturoiul verde tăiat mărunt.
Aşezăm compoziţia într-un castron. Stropim totul cu un sos format din 10 ml oţet, 70-80ml apa, un vîrf de linguriţă zahăr. Presărăm deasupra puţin piper măcinat.
Tăiem roşiile felii, de 5-6 mm grosime, le aşezăm peste castraveţi una lîngă alta, peste feliile de roşii presărăm foarte puţina sare, ceapa verde tăiată mărunt şi mărar verde tocat.
Stropim totul cu ulei de măsline. Punem la frigider pentru 30 de minute.
Salata astfel aranjată va avea două straturi, la "parter" castraveţii şi la "etaj" roşiile.
Se asigură astfel un gust deosebit, castraveţi cu sosul puţin acru, în contrast cu roşiile mai dulci.
Dacă am musafiri, eu pun această salată în castronele mici din lut ars (cumpărate de la tîrguri) pentru fiecare musafir cîte unul. Mie mi  se pare că în aceste castronele are un gust mai bun.


Articol recomandat de arta-culinara-romaneasca.blogspot.com