Salata Din Piept De Curcan Cu Conopida Si Ardei Copt
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din categoria dietetice, astazi o salata delicioasa, gustoasa si hranitoare.
Asadar,ingredientele principale :
- o bucata de piept de curcan taiata cuburi
pe care le-am rumenit intr-o tigaie antiaderenta iar la sfarsit au fost condimentate cu sare si piper.
- o conopida desfacuta buchetele si fiarta in apa cu sare , apoi pusa la scurs in sita (eu am avut conserva , pusa asta toamna la borcan, in apa - retetea este aceasta http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2011/08/dovlecei-si-conopida-in-suc-de-rosii.html doar atat ca a fost pusa in apa si nu in suc de rosii )
-un pachetel cu ardei copti ( de la congelator )
Peste conopida maruntita se pun cuburile de carne, racite.
Separat, intr-un tocator, se macina usturoiul, se pune o lingurita de ulei de masline, un iaurt dietetic, sare, piper, patrunjel , marar verde si ardeiul copt.
Iese totul ca un dresing putintel mai gros , care se amesteca bine, bine cu conopida si carnea.
Se da la rece pentru jumatate de ora, timp in care salata capata gust.
Usor de facut si gustoasa, este o salata excelenta pentru dieta , are gust de vara prin ardeiul copt si conopida,chiar daca afara ninge .