contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Delicioasa Si Usoara De Andive

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salata delicioasa de andive
Asociez mult andivele cu Roma antica, desi,  sursele indica anul 1850, prin Bruxelles ca data a nasterii cicorii pe care o gasim noi in magazine, si care se numeste chiar asa: "cicoare de Bruxelles".
Mai multe despre cicoare si despre cum sa o alegeti, puteti citi si aici.
Si pentru ca asociez mult andivele cu Roma antica, fie si ca pe un exercitiu de imaginatie, rezultatul e un repertoriu de retete solare, calde (fara a fi incalzite la foc), mustoase de gust si prietene cu orice dieta - apropo de doamnele si domnisoarele care au de-a face cu dietele de orice fel.

Salata delicioasa de andive
Portii: 4
Timp de preparare: 10 min
Ingrediente: 
500 gr andive proaspete
200 gr miez de nuca intreg
2 portocale
Pentru salsa:
2 linguri de miere
1 lingura de aceto balsamico
4 linguri de ulei din samburi de struguri
1 praf de ghimbir
1 praf de sare (dupa gust)
un praf de nucsoara
1 praf de cardamom (optional)

Cum se prepara?
1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare