contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Delicioasa Cu Bulgur - Cea Mai Rapida Garnitura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bulgurul sau graul spart este graul integral fiert, uscat, crapat si sortat in functie de marime. Este un aliment hranitor care poate fi gatit si incorporat rapid in salate, garnituri, dar si alte feluri de mancaruri. Bulgurul cotine foarte multe fibre si proteine, potasiu, fier, dar si alte vitamine si minerale.

Pentru mai multe detalii cu privire la cerealele care ar trebui incluse in alimentatia zilnica accesati acest link http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/cereale-integrale-pe-care-este-bine-sa-le-consumati_11224

Ingrediente pentru salata delicioasa cu bulgur:
- 3 linguri de bulgur
- 1 legatura de patrujel
- 1 rosie
- 1 castravete
- 1 ceapa rosie
- sare/ulei de masline/zeama de lamaie.

Preparare: 
Turnati peste bulgur o cana de apa fiarta, acoperiti si lasati 30 de minute. Scurgeti apa si lasati bulgurul 5 minute intr-o strecuratoare.
Tocati foarte marunt legatura de patrunjel, rosia si castravetele cubulete, iar ceapa rosie julien. Amestecati cu bulgurul si asezonati (sare, ulei de masline, zeama de lamaie).


Este o salata delicioasa si hranitoare

De stiut:
Graul bulgur este o sursa excelenta de fibre, zinc si magneziu. Studiile arata ca acest tip de grau este un aliat de incredere in prevenirea cancerului de san, mai ales in cazul femeilor ce se apropie de perioada de menopauza.