contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:

  • 2 vinete medii sau o punga de vinete congelate
  • o ceapa mica
  • ulei
  • doua oua
  • sare
  • sare de lamaie
  • pentru decor:
  • doua masline negre, o maslina verde, o ridiche

Daca dorim sa preparam aceasta salata cu vinete proaspete, alegem doua vinete medii, le spalam, le stergem si le punem la copt pe o tavita la foc mare. Le intoarcem pe toate partile, iar la sfarsit cand s-au inmuiat si s-au copt bine se scot intr-o craticioara, se cresteaza pe lungime pentru a se scurge uleiul din ele, iar cand acesta s-a scurs, se curata bine de coaja. (poza este din toamna, cand am facut vinete coapte si le-am pus la congelator)
Eu am folosit o punga de vinete congelate. In acest caz, trebuie scoase din congelator cu o zi inainte si puse intr-o strecuratoare mare de paste in frigider, pentru a se dezgheta si a se scurge de apa.


Pentru prepararea maionezei, fierbem bine un ou, il racim , separam galbenusul si-l punem intr-un vas inalt de plastic. Peste galbenusul fiert punem un galbenus crud, frecam cu o lingura de lemn, constant in aceeasi directie si turnam din cand in cand cate putin ulei. Punem sare si foarte putina sare de lamaie. Adaugam ulei in functie de cat de multa maioneza dorim sa obtinem.
Vinetele dezghetate si scurse bine de apa, se maruntesc cu mixerul, se adauga ceapa tocata marunt sau data prin razatoare, putina sare si maioneza.


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com