contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete Si Ardei Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O combinatie reusita intre doua dintre salatele noastre preferate: cea de vinete si cea de ardei copti. Am vazut aceasta idee pe mai multe bloguri in aceasta vara si mi-a ramas gandul la ea pana am reusit sa o execut din amintiri. Nu mai stiu exact pe unde am zarit-o, erau vreo 2-3 bloguri cel putin, asa ca ramane fara sursa oficiala de inspiratie :) Cert este ca, in ultimele 2 saptamani salata asta s-a pregatit foarte des la noi in bucatarie si am pus la congelator pungi de vinete cu ardei special pentru ea, deci e clar ca este un succes.
Pentru cateva portii la micul dejun, am folosit:
  • 3-4 vinete potrivite
  • 2-3 ardei galbeni
  • 1-2 lingurite mustar cu boabe
  • 70 - 100 ml ulei - ochiometric, asa
  • sare dupa gust
Coacem vinetele si ardeii pe gratar, in cuptor sau pe tabla, fiecare dupa posibilitati :) Vinetele le asezam pe un vas, pe care il inclinam, sa se scurga sucul, iar ardeii ii punem intr-un vas pe care il acoperim cu capac.
Cand se mai racoresc, curatam legumele de coaja si le aruncam cotoarele.
Tocam vinetele ca pentru salata, la fel procedam si cu ardeii. Le punem impreuna intr-un bol si incepem sa amestecam cu mixerul sau cu o lingura de lemn, adaugand treptat ulei. La final potrivim de sare, amestecam mustarul si am incheiat :)