contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
vinete proaspete sau congelate
ceapa uscata sau ceapa verde
maioneza  de post,vegetala preparata in casa sau din comert
ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri
sare ,piper dupa gust
Daca nu aveti maioneza adaugati in vinete 2-3 lingurite de mustar dulce si putina zeama de lamaie si  va iesi o salata delicioasa.
Mod de preparare:
Eu obisnuiesc sa coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca bine pe toate partile. Se coc mult mai repede ,mai bine si astfel scapam de  fum  si miros.La fel procedez si cu ardeii.
De data aceasta am folosit vinete congelate.
Le-am dezghetat,le-am scurs bine si le-am pasat bine la blender (pana s-au albit si au devenit cremoase).Daca nu aveti robot le puteti toca marunt si sa le amestecati (frecati)cu o lingura de lemn pana se albesc.

O parte le-am preparat fara maioneza si o parte cu maioneza...


Vinetele pentru salata fara maioneza le-am amestecat cu o jumatate de ceapa tocata marunt ,2 lingurite de mustar dulce,putina zeama de lamaie,am amestecat bine,dupa care am inceput sa adaug cate putin ulei si sa amestec continuu pana am obtinut consistenta dorita( sa nu fie prea mult ulei ca ies gretoase).Se adauga sare,piper dupa gust.
La salata de vinete cu maioneza ,dupa ce vinetele au fost  coapte,curatate,scurse,tocate se adauga maioneza dupa gust,putina zeama de lamaie ,sare si piper...
Puteti umple rosii si sa faceti tartine din  paine prajita cu salata de vinete fara maioneza cat si  cu maioneza. Sunt delicioase.


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com