Salata De Vinete Cu Maioneza
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Mamei ii place doar cu ceapa si un pic de ulei. Sora mea sa nu auda de ceapa, vrea numai cu usturoi. Iar eu ma dau in vant dupa maioneza. Dar oricum ar fi preparata, salata de vinete este excelenta.
Mod de preparare:
Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie. Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs pentru aproximativ o jumatate de ora.
Intr-un recipient se freaca galbenusul de ou cu 2-3 lingurite de mustar si un praf de sare. Se adauga uleiul, turnand putin cate putin si amestecand mereu pana la omogenizare.
Maioneza se toarna peste vinetele tocate (eu le maruntesc cu un cutit de lemn), se adauga si ceapa data pe razatoare si se amesteca bine. Se sareaza dupa gust si se orneaza cu felii subtiri de rosie.
Un pont: ca sa reparati o maioneza taiata, adaugati o lingurita de mustar si amestecati bine.
Si daca pregatiti o bucata de paine, un borcanas de salata de vinete, o felie subtire de cascaval, o rosie... e gata si cutiuta albastra.