contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete Cu Maioneza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Salata de vinete este, in familia noastra, in topul celor mai savurate si des incercate retete :)))
...iar faptul ca nu v-am aratat-o pana acum nu face altceva decat sa confirme acest lucru :P
Bine, adevarul este ca puteam sa folosesc vinete din congelator insa am vrut neaparat sa le pregatesc cu vinete coapte din gradina, caci nimic nu se compara cu o salata preparata din vinete proaspat culese ;)
...si chiar daca anul asta nu s-au mai facut atat de mari si frumoase ca aici: Musaca de vinete, tot au reusit sa ne incante cu gustul lor minunat :)
Sper sa va placa varianta asta, "scaldata" in maioneza si usturoi :))), dar si daca nu, nu-i bai, pentru ca voi reveni cat de curand cu varianta "light", sau de post, in care vinetele nu se vor mai imprieteni decat cu ceapa taiata fin si ulei (si-un pic de zeama de lamaie :P)
Ingrediente:
- 3-4 vinete mijlocii
- maioneza din oua sau din lapte
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Se aleg vinete tinere, mai lungi, moi, cu coaja lucioasa; se spala, se sterg si se coc pe gratar sau pe flacara, la aragaz, cu o tabla dedesubt. Se tin pe foc iute si se intorc pe o parte si pe alta pana cand sint bine coapte. Cand coaja li s-a innegrit si s-au inmuiat, se iau de pe foc. Cat sint inca fierbinti se curata cu grija de coaja si se pun pe un fund de lemn, inclinat, sa se scurga. Se toaca cu un cutit de lemn sau plastic, se pun intr-un castron, se sareaza si se amesteca cu maioneza dupa gust, ori dintr-un ou (un galbenus, amestecat cu o lingurita mustar si ulei pana se umfla :D) ori din lapte (cu link mai sus)
Se trec prin presa cateii de usturoi si se amesteca bine cu vinetele. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca totul foarte bine.
Se pune salata de vinete pe un platou, sau in salatiera, si se garniseste cu felii de rosii/rosii cherry.
O puteti, desigur, servi si sub forma de "cosulete", din rosii :)
Foarte gustoasa!!!!!!!!!!!!
P.S. Se pot adauga si dovlecei fierti in salata, nu doar pentru a o face mai spornica ci si pentru a-i da o savoare, o dulceata aparte :)
Se alege un dovlecel tanar, fara seminte, se rade de coaja si se pune la fiert in apa sarata. Cand e fiert, se pune intr-o strecuratoare sa se scurga, dupa care se toaca impreuna cu vinetele si se pregateste ca mai sus.