contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată De Vinete Cu Dovlecel și Ardei Copți

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cu ultima pungă de vinete din congelator, m-am gândit să fac o rețetă de care aud de vreo doi ani, de la o vecină de pe stradă, și pe care nu am încercat-o până acum. Preparată în felul acesta, este o alternativă mai interesantă la salata clasică de vinete, fără maioneză. Dovlecelul îi dă un gust ușor dulceag (nu deranjant, totuși!), iar ardeii copți îi conferă un plus de savoare. Culoarea ardeilor nu e importantă, pentru că tot ce contează e gustul pe care îl dau salatei, de legume coapte pe grătar. Poți simți din plin aroma legumelor coapte pe foc cu lemne, îmbogățită de gustul usturoiului, care se potrivește excelent cu cel al ardeiului copt. Cantitățile ingredientelor pot varia în funcție de gustul fiecăruia. Totuși, în ceea ce privește ardeii, cred ca la un kilogram de vinete, mai mult de trei ardei nu trebuie.

Ingrediente:
1 kg de vinete (fără coajă)
3 ardei copți (capia am avut eu)
1 dovlecel de 300 g
1 ceapă medie
3 căței de usturoi
40-50 ml ulei
sare și piper
Vinetele și ardeii se prăjesc pe grătar și se curăță și se lasă la scurs. Poze cu modul de coacere al vinetelor și al ardeilor nu am, pentru că eu le-am avut în congelator. :) Dovlecelul se curăță, se taie în cubulețe și se fierbe cam 7-8 minute. Se scurge bine și se adaugă peste vinete și ardei.


După ce toate legumele sunt pregătite, nu rămâne decât să fie măcinate în robotul de bucătărie (cine are!) sau într-un castron, cu blenderul cu picior. În fotografie, am uitat să pun și usturoiul, însă l-am trecut în lista cu ingredientele.


Se adaugă uleiul treptat și se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn. Se potrivește gustul de sare și piper și gata salata!



Merge foarte bine cu pâine cu semințe sau cu pâine prăjită.