contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Vinete Cu Chimen

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%.  Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor :  nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina.  Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
“Caviarul saracului”- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara,  nu avem nevoie decat de o pereche de vinete…in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara…

Pentru salata de vinete  avem nevoie de:

  • 2 vinete,
  • 1 pahar cu ulei,
  • 1 lingurita chimen macinat,
  • sare, piper si ceapa dupa gust

Cum procedam:

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor
sau direct pe flacara, se curata de
coaja si se scurg bine de zeama,
apoi se toaca marunt, de preferat, 
cu un cutit din lemn.
Se pun intr-un bol si se amesteca
cu chimen, sare, piper si
ceapa tocata foarte marunt.
Toate acestea se pun in functie de

gustul fiecaruia.

Folosind o lingura din lemn
si amestecand continuu, se
adauga uleiul in fir subtire.

Salata va iesi mult mai gustoasa
daca vom folosi ulei de masline.

Putem servi salata de vinete pe felii de rosii.
Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com