Salata De Varza Chinezeasca Si Taietei Crocanti
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reţeta asta mi-a adus-o Tudor,după ce a mâncat salata la nişte prieteni canadieni.Si cum se anunţaseră nişte musafiri,am zis s-o incerc.Rezultatul a fost remarcabil .Deşi a iesit o salată mare ,am fost 6 persoane,nu ne-a ajuns,în sensul că toată lumea ar mai fi vrut... ,dacă mai era !
INGREDIENTE:
-o varză chinezească (a mea a avut 400 g)
-5 fire de ceapă verde
-300 g tăieţei instant ( ptr supă ramen),din
aceia creţi,cum sunt la supele instant
-120 g unt (poate eventual fi înlocuit dacă faceţi salata în zi de post)
-1/2 ceaşcă seminţe de susan
-1/2 ceaşcă fulgi sau aşchii de migdale
Ptr dressing:
-o ceaşcă ulei de măsline
-1/4 ceaşcă miere
-1/4 ceaşcă oţet de mere
-2 linguri sos soia
-sare,piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-Se toacă varza şi se taie ceapa verde,se amestecă şi se pun într-un bol încăpător-Se face dressingul amestecând toate ingredientele într-un borcan cu capac, prin scuturare
-Se sfărâmă tăieţeii
-Se încinge untul într-o tigaie,se adăugă seminţele de susan şi fulgii de migdale,se prăjesc 10 secunde,apoi se adăugă tăieţeii sfărâmaţi şi se prăjesc împreună amestecând conţinu,până se auresc,apoi se lasă deoparte să se răcească
-Cu o jumătate de oră înainte de
servire,puneţi tăieţeii şi dressingul peste varză şi amestecaţi.
-Pentru cei care ţin post, untul poate
fi înlocuit cu ulei