contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Ton Cu Muguri De Fasole Mung

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Ce poate fi mai rapid si mai usor si mai sanatos decat o salata? Eu zic ca doar o salata. Bine, dar o salata e ceva atat de banal, vei zice. Cateva frunze aruncate acolo, niste ulei deasupra, trei felii de rosii si un strop de sare. Iacs, salata… niste verzituri fara vlaga. Ei bine, te asigur ca nu e deloc asa. O salata e ca un bob de roua care-ti invaluie trupul molesit in miez de vara, si crede-ma ca nimic nu poate fi mai revitalizant ca o salata. Fie ea si din trei frunze. Dar daca alea trei frunze verzi le rupi asa cum ai rupe o camasa in prag de noapte, si-azvarli trei stropi de sare ca niste sarutari patimase, crede-ma ca nimic nu poate fi mai bun ca o salata. Curios?  Bun deci sa-ti povestesc despre o Salata cu ton si muguri de fasole mung. De ce mung? Pentru ca au un efect revitalizant, pentru ca sunt plini de vitamina C, pentru ca au complexul ala de B-uri care nu trebuie sa ne lipseasca, pentru ca… Iti recomand sa consumi muguri de fasole mung, ori de cate ori ai ocazia. Iar tonul este o importanta sursa de Omega-3 acizi grasi EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexanoic). Acesti acizi grasi omega-3 s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejeaza plamanii si creierul (asa incat Alzheimer sa nu iti suceasca mintile) si articulatiile. Convins? Bun!

Salata de ton cu muguri de fasole mung

Ingrediente pentru reteta de Salata de ton cu muguri de fasole mung

  • 1 conserva de ton in ulei, sunfood.ro
  • o radacina de salata
  • 2 rosii
  • 3 ridichi
  • cateva linguri dintr-o conserva de mix mexican (boabe de porumb, mazare, ardei)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • muguri de fasole mung
  • sare

Salata de ton cu muguri de fasole mung

Mod de preparare pentru reteta de Salata de ton cu muguri de fasole mung

Spala salata si usuca-o bine. Spala rosiile si ridichile si-apoi sterge-le.

Intr-un bol rupe frunzele de salata, cu mana, rupe-le zgomotos. Auzi cum se frang sub greutatea mainilor tale? Sunt fragede si suculente. Perfecte! Adauga rosiile si ridichile de luna taiate felii. Stropeste cu sare si lasa 10 minute la rece. Rosiile se vor umezi, lasandu-si suculenta. Nu iti fie frica! Frunzele de salata rezista, nu se flescaiesc, nu sufera. Ci doar se pregatesc pentru marele dezmat.

Arunca deasupra bucatile de ton (foloseste ton de buna calitate, din conserve, cel de la Sun Food e extraordinar!) si cateva linguri de mix mexican sau altfel spus cateva boabe de mazare, cateva boabe de porumb, cateva bucatele de ardei.

Presara mugurii de fasole mung si amesteca usor. Nu te grabi, nu strivi toate bunatatile alea. Comporta-te tandru, iar ele te vor rasplati. La final stropeste-le usor cu un dressing din putin ulei si zeama de lamaie si un firicel de sare. Gusta!

Salata de ton cu muguri de fasole mung

Acest articol Salata de ton cu muguri de fasole mung apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.