Salată De Toamnă
Sursa Salată de toamnă

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
1. 150-200 g paste făinoase (de care dorim, mai puţin spaghete, desigur)
2. 1 cutie porumb dulce
3. 1 cutie ciuperci feliate
4. 150-200 ml maioneză
5. 3-4 castraveciori muraţi.
Procedăm astfel:
- facem maioneza din: 100-150 ml ulei, 1 gălbenuş de ou fiert şi unul crud, 1 lingură muştar, sare şi piper după gust. Mixam totul adăugând din când în când ulei, dar şi câte 1-2 picături de apă, pentru ca maioneza să nu se taie şi să se omogenizeze frumos. După ce am facut maioneza, o dăm la rece.
- fierbem pastele, conform incidaţiilor de pe ambalaj (cam 8-9 minute), le scurgem şi le lăsăm deoparte.
- tăiem castraveciorii cubuleţe sau rondele subţiri şi îi stoarcem de surplusul de oţet.
- amestecăm toate ingredientele: porumbul scurs de sucul în care a fost conservat, ciupercile, pastele, castravetele şi maioneza. Asezonăm şi dăm la rece.
Se poate servi imediat, fiind o variantă uşoară pentru orice moment al zilei. Sper să vă placă.
P.S. - dacă dorim să facem această reţetă cu piept de pui în loc de paste, este foarte simplu! Fierbem un piept de pui şi îl tocăm mărunt, adăugându-l în compoziţia de salată. Este mult mai gustoasă această variantă, datorită aportului de proteine, trebuie să recunosc! Dar putem să folosim şi pastele alături de carnea de pui, de ce nu? Limita este doar cerul!!