Salata De Toamna Din Vinete, Dovlecei Si Rosii
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Sursa de inspiratie a aceste retete este Carmen Georgescu. O sa va spun ca este rapida, gustoasa, usor de preparat si ca trebuie sa o incercati neaparat!
Insa, de multe ori este bine sa te convingi personal, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, asa ca nu stati pe ganduri prea mult si treceti la treaba, cat mai gasiti legume proaspete de sezon. Cu siguranta va veti indragosti de aceasta salata.
INGREDIENTE:
2 vinete mai lungi
2 dovlecei mari
1 kg de rosii mari
1 legatura de patrunjel
1 capatana de usturoi
ulei de masline
sare
PREPARARE:
Taiem rosiile, vintele si dovleceii rondele groase de 5 mm. Le vom praji pe rand, in putin ulei de masline, astfel incat sa fie rumenite pe ambele parti.
De la rosiile prajite indepartam cojile. Intr-un castron asezam un strat de vinete prajite, apoi de dovlecel, urmat de rosii, iar la final, unul de patrunjel tocat.
Din usturoiul tocat preparam mujdei de usturoi. Jumatate din cantitate o turnam peste legumele prajite. Asezonam cu sare, apoi asezam iar straturi de vinete, dovlecei, rosii, patrunjel, pe care le vom stropi cu restul de mujdei de usturoi.
Dam vasul la frigider pentru o ora si apoi servim.
Pofta buna!