contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Sparanghel Si Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta salata se poate face si cu oua ramase de la Pasti, dar la fel de bine se poate face daca va plac ingredientele... sau pentru ca sezonul sparanghelului e deschis, iar asa gustosi si proapseti nu se gasesc mereu, sau, sau... Mie de exemplu îmi place foarte mult, de aia fac salata asta :D
În general se face cu maioneza si sparanghel alb. Eu însa ador sparanghelul verde, si cine spune ca doar celui alb îi sta bine într-o salatica de acest gen, sau ca o reteta trebuie batuta-n cui? În afara de asta, oua fierte cu maioneza e prea mult ou pentru gusul meu, asa ca o fac dupa cum îmi dicteaza papila :)


Ingrediente:
  • 350 sparanghel verde sau alb, fiert al dente si taiat bucati de 2-3 cm
  • 4 oua, fierte
  • 200 g creme fraîche
  • 1 lingura mustar
  • 3 fire tinerele usturoi verde, tocat fin
  • cîteva frunze patrunjel proaspat, tocate fin
  • o legatura arpagic ( Allium schoenoprasum ), tocat fin
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
Verde. Iubesc verdele! :) 



Galbenusurile fierte se amesteca cu mustar si ulei de floarea soarelui. 


Pe masura ce se amesteca, se adauga cîte o lingura de creme fraîche,
verdeata tocata, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se degusta.
Daca mai e nevoie de mustar, sau doriti mai mult piper, sare, verdeata... nu ezitati.
E mai bine ca acest sosulet sa fie picant. 
 
 
Se adauga sparanghelul fiert si se amesteca usor cu o spatula sau lingura, 
dupa care se adauga si albusurile tocate grob; le adaug la urma pentru a nu se strivi prea mult.
O jumatate de ora la frigider nu-i strica, ci din contra. Ajuta la îmbinarea aromelor :) 



Pofta buna! 
 

 

Notite:
- cine doreste, poate adauga cubulete de sunca presata, prosciutto cotto sau chiar fîsiute de piept de pui fierte sau de pe gratar
- eu o prefer simpla - se poate servi cu felii de prosciutto cotto sau crudo, sau cu alte mezelui pe lînga
- cui nu-i plac ingredientele tocate grob, le poate toca fin. Logic, nu? :D
- cu pîine rumenita merge de minune, dar si cu pîine proaspata la fel