Salata De Sparanghel Cu Carnati Si Crutoane
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta salata foarte consistenta este contributia noastra la provocarea Dulcea Romanie, inititata de Mihaela si gazduita in aceasta luna de Alina, de la Explora Cuisine. In aceasta luna ingredintele sunt sparanghelul si dulce de leche. Si pentru ca in ultima vreme am tot folosit dulce de leche in diverse deserturi, am optat pentru celalat ingredient, care tocmai ce-a inceput sa apara prin piete.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 1 legatura sparanghel
- 3 carnati cabanos (cam 200g)
- 1 cana crutoane (aprox 100g)
- 50g migdale
- conserva de fasole de 400g (mixta sau simpla)
- 3 linguri ulei de masline (aromat cu ardei iute)
- sare si piper
Salata se face imediat, cat ai zice "asparagus" si incepem prin a pune la scurs fasolea.
Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul.
Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac. Calim 1-2 minute bucatile de carnati, apoi adaugam sparanghelul si mai calim 2-3 minute, fara capac. Aruncam in wok crutoanele si migdalele, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute la foc maricel, amestecand din cand in cand.
Luam de pe foc, punem fasolea, condimentam cu sare si piper, in functie de cat sunt de picanti si carnatii. Salata poate fi servita calda, dar e la fel de buna si rece, si are aproximativ 200 calorii la 100 de grame.
Luam de pe foc, punem fasolea, condimentam cu sare si piper, in functie de cat sunt de picanti si carnatii. Salata poate fi servita calda, dar e la fel de buna si rece, si are aproximativ 200 calorii la 100 de grame.
Reteta este inspirata de Smitten Kitchen.