Salată De Spanac
Sursa Salată de spanac
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- un sfert de caniţă de ulei de măsline
- dressing de oţet balsamic
- un bol cu frunze de spanac proaspăt
- 2 ouă fierte
- 1 cană cu sâmburi cruzi de migdale
- un pumn cu bucăţele de şuncă
- fâşii de parmezan
- sare, piper
Mod de preparare:
Spală bine frunzele de spanac şi aşează-le într-un bol. Taie ouăle fierte feliuţe, presară migdalele, adaugă fâşiile de parmezan şi şunca. Răsfaţă totul cu ulei de măsline şi dressing de oţet balsamic. Presară sare şi piper după gust.Salata de spanac este gata, proaspătă şi plină de energie, de ce ai avea nevoie mai mult după o perioadă în care ai cunsumat preponderent carne şi produse din carne.
Notă :
Spanacul este recomandat de către nutriţionişti în special pentru convalescenţi, astenici (atât psihic, cât şi fizic), copii, rahitici, oameni în vârstă şi femei însărcinate pentru că este eficient în procesul de regenerare al epidermei. De asemenea, astenia de primăvară, cauzată de deficitul de minerale şi vitamine este foarte bine ţinută sub control cu un consum regulat de spanac. În schimb spanacul nu este recomandat persoanelor care suferă de hepatită, reumatism sau persoanelor ce urmează o dietă fără zahăr. De asemenea, spanacul e pe lista alimentelor cu potenţial ridicat de a produce alergii.