Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salata pur si simplu delicioasa! Foarte rapida, lejera, dar si satioasa in acelasi timp Cum am putut sa o las sa astepte in draft?
Pe scurt, reteta
o cana naut + 2 maini de spanac + 1-2 ridichi + 2 cepe verzi + patrunjel suc jumatate lamaie + fleur de sel + piper proaspat macinat ulei de rapita / de floarea soarelui
Avem nevoie de o cana de naut inmuiat peste noapte, apoi spalat si fiert pana devine fraged. Scurgem bine nautul, il stergem cu hartie absorbanta, punem la incins ulei de rapita si prajim bobitele de naut (deep fry), pana devin aurii. Nautul trebuie prajit in cantitati mici, in ulei mult si foarte incins, astfel incat sa fie gata in cateva secunde; trebuie sa fie auriu si usor crocant la exterior, nu tare. Il scurgem bine si il stergem cu hartie absorbanta. Intr-un castron amestecam spanacul, bine spalat si scurs, nautul prajit, putina ceapa verde, patrunjel verde, eventual o ridiche, suc de lamaie fresh, fleur de sel, piper proaspat macinat, putin ulei de masline. Servim imediat. Delicioasa!
Nota: teoretic s-ar putea folosi naut gata fiert, din conserva, insa mie nu prea imi place gustul acestuia si prefer sa-l las la inmuiat, apoi sa-l fierb aprox 30-40 minute in apa cu o picatura de bicarbonat.
Pofta buna!
delicioasa.com