Salata De Spanac Cu Praz

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Primavara nu mai are rabdare! Vrea, din nou, sa puna stapanire pe noi. Si vreau sa va spun ca asupra mea are o influenta considerabila . Asa ca o astept cu o salata de spanac si ma pregatesc pentru (re)venirea ei.
Ai nevoie de:
- 300 gr. de spanac;
- o jumatate de fir de praz;
- un morcov;
- o bucata de carnat uscat;
- 4 catei de usturoi;
- 100 gr. de branza;
- 2 oua fierte;
- o lingurita cu seminte crude de floarea soarelui;
- patrunjel, ulei de masline, otet, sare, piper.
Cureti si speli legumele. Tai rondele salamul (eu l-am prajit putin), usturoiul si prazul (folosesti partea mai verde – pe cea alba am folosit-o la o placinta ), dai morcovul pe razatoarea mare, tai cubulete branza si toci patrunjelul. Intr-un castron amesteci toate ingredientele, pui otet si ulei de masline, semintele de floarea soarelui si potrivesti de sare si piper.
Servesti cu un ou fiert si o felie de paine prajita. Noi am devorat-o la un episod de… Jamie Oliver (cred ca ar fi fost mandru de mine ).
Pofta buna!