contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Spanac Cu Ou

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Foarte usor de pregatit, bogata in proteine, fibre, minerale, apa, vitamine, antioxidanti puternici, salata de spanac cu ou constituie un excelent meniu pentru orice dieta de detoxifiere. Licopenul, antioxidant puternic prezent in rosii, vine sa pluseze portia de nutrienti din salata de spanac cu ou. Proteinele din ou o transforma intr-un meniu satios. Vitamina C din ridichi intareste sistemul imunitar si il face mai putin vulnerabil in calea bolilor. Vitamina E din uleiul de masline, pe care l-am adaugat in dressing, stimuleaza refacerea pielii si este un excelent antioxidant. Miejii de floarea-soarelui vin sa confere un plus de fibre pentru o digestie usoara, iar fierul din spanac intareste sistemul imunitar si scade riscul de anemie. Dar sa vedem ce contine salata de spanac cu ou.

Lista ingredientelor: 1 ou fiert tare, putina sare (un varf de cutit), putin piper negru macinta (1 varf de cutit), 2 lingurite de ulei de masline presat la rece, 1 lingura cu mieji de seminte de floarea-soarelui (preferabil, proaspete), 1 lingurita cu otet balsamic, 1 mana de spanac tanar, 2 rosii cherry si 2 ridichi.

Mod de preparare

Spanacul se spala cu apa rece, frunza cu frunza. Se inlatura coditele si radacinile, daca il cumparati din piata. Se spala ridichile si se taie in sferturi. Rosiile se spala, se taie pe jumatate. Oul fiert se taie in sferturi. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul. Spanacul se pune o farfurie, se garniseste cu rosii, ridichi, ou. Se presara dressingul si apoi lingura cu mieji de seminte.

Salata de spanac cu ou

Salata de spanac cu ou

Se poate servi alaturi de cateva crutoane. Daca vi se pare complicat sa consumati spanac proaspat, puteti sa il fierbeti la aburi cateva minute, respectand apoi toti pasii pentru pregatirea salatei.

Pofta buna sa aveti si spor la inrosit oua!