Salata De Somon Cu Rucola Si Avocado (2 Persoane)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
E cald afara, a venit vara si pentru ca ne dorim uneori sa petrecem cat mai putin timp in bucatarie in fata aragazului sau a cuptorului pornim un mic maraton al salatelor :) ingredientele si cantitatile sunt la alegere, fiecare pune ce are sau ce ii place.
Ingrediente:
salata rucola (cata vrei :)
2 felii de somon crud afumat (80-100 gr)
1 bucata avocado
cateva capere
1 bucata Kornspitz
1 fir ulei de masline
sare si piper dupa gust
zeama de la o lamaie
Timp de preparare:
5-10 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Rucola se spala cu apa din abundenta, se scurge bine, se rupe cu mana daca este nevoie (traditia spune ca frunzele de rucola nu se taie cu cutitul, ci se rup cu mana, altfel se ofilesc rapid si isi pierd gustul), se adauga avocado care se alege copt insa nu foarte moale pentru a putea fi taiata cubulete, somonul (prefeliat, vidat sau proaspat) se taie feliute mici si se adauga in salata.
Se asezoneaza, se adauga caperele iar apoi eu am adaugat si un Kornspitz (o specialitate de panificatie gen mini-bagheta integrala) taiat rondele pentru a atenua aroma intensa a somonului. Desi imi plac toate produsele afumate, somonul nu il pot manca in salata decat cu crutoane sau cum am improvizat acum: rondele mici de specialitate de panificatie din faina integrala.
Mod de servire:
Se poate servi ca si salata sau puteti face un sandvis cu paine / bagheta integrala si renuntati la crutoanele din salata constituind astfel un pranz delicios oriunde va aflati.
Stiati ca...
Somonul are un continut scazut de calorii si de grasimi saturate si contine in plus proteine si acizii grasi Omega 3 atat de cunoscuti pentru beneficiile asupra sanatatii noastre?
Spor si Bon appétit ;)