contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Sfecla Rosie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am o carte de capatai cu salate care imi este foarte draga si pe care o folosesc ori de cate ori imi aduc aminte ca trebuie sa mananc sanatos si se intampla destul de des pentru ca ne plac salatele. Salata de sfecla rosie este o salata de mare efect pe care o puteti face si in ocazii deosebite dar si pentru o simpla masa in familie...

 

Ingrediente(pentru cca 2 persoane):
-o sfecla rosie de cca 500 g,
-o telina mica cu tulpina si frunze,
-o mana samburi de nuca,
-2 oua,
-50 ml ulei,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-sare,
-piper alb macinat,
-o lingurita zahar(optional),
Preparare:


Partea cea mai dificila la aceasta salata este ca sfecla rosie o coc in cuptor cam o ora, pana se inmoaie putin. Prefer coptul in cuptor pentru ca prin fierbere sfecla isi pierde mare parte din culoare.
Odata trcuta aceasta faza totul este foarte simplu. Adica se curata sfecla racita si se taie dupa preferinta, telina se curata si ea, se spala si se taie in betigase subtiri. Reteta originala preciza ca telina se fierbe dar cum noua ne place aroma ei cruda am folosit-o ca atare. Tijele si frunzele se spala si se pastreaza pentru ornat.
Unul din oua se fierbe tare ca la maioneza si se freaca galbenusul cu inca unul crud si se prepara un sos neted cu zeama de lamaie, ulei, sare si piper.
Pe o farfurie se aseaza sfecla, telina si nuca, se orneaza cu tijele si frunzele de telina  si se serveste alaturi de sosul de oua.
Salata de sfecla rosie poate fi servita in special cu carnaciori polonezi.
Si sa nu uit sa ii multumesc sotului meu care timp de 15 ani mi-a suportat incercarile culinare! Ba mai mult ...le-a incurajat!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com