Salata De Sfecla Cu Iaurt
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...aromatizata, si un pic mai altfel decat salata obisnuita de sfecla rosie cu hrean...mai satioasa, adica :P
Ingrediente:
- 4 sfecle rosii
- 10 cartofi mai mici
- 1 lingura hrean ras in otet
- 200 ml. iaurt
- 1 legatura ceapa verde sau marar (optional)
Mod de preparare:
Se spala sfecla si cartofii, se freaca usor coaja cu o perie, se fierb in vase separate, in apa cu sare.
Apoi, se curata de coaja, se taie rondele si se aseaza intr-o salatiera mai mare.
Eu am "imbracat" bolul cu rondele de sfecla, am presarat putin hrean si am adaugat felii de cartof (combinatiile pot fi diverse)
Iaurtul se aromatizeaza cu hreanul ramas, cu marar sau inele de ceapa verde; se sareaza, se pipereaza si se serveste peste cartofi, cum am facut eu, sau separat in cescuta, langa salata.
Aceasta salata se potriveste cu peste afumat, prajit sau sunca.