Salata De Sfecla Cu Ficatei De Pasare
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
O reteta pe care am “furat-o” de la o emisiune de gatit de pe Euforia Tv, era simpla dar mi s-a parut ca are potential, asa ca am incercat-o cu prima ocazie. Va sfatuiesc sa faceti la fel, e gustoasa si gata intr-o clipa. Ne trebuie ficatei de pui, sfecla rosie – cantitatile le-am pus dupa ureche fifty – fifty adica jumatate ficatei, jumatate sfecla – plus trei – patru linguri de maioneza. Intai si intai spalam bine sfecla si o punem la fiert. Ficateii ii prajim intr-o tigaie, ii lasam sa se raceasca putin dupa care ii taiem bucatele mai mici. Cand sfecla e gata, o curatam de coaja si o dam pe razatoare dupa care a adaugam peste ficatei si mestecam cele doua ingrediente. “Slefuim” mancarica cu oaresce sare, piper, dupa gust apoi adaugam maioneza si mestecam din nou. Daca vrem inca un usor gust acrisor, putem pune si nitel suc de lamaie. Gata. V-am spus ca se face foarte usor si poate figura foarte usor in meniul de pranz intr-o vara fierbinte sau ca umplutura surpriza intr-un sandvis savuros.